Beste gasten,

Een kleine week is inmiddels verstreken sinds onze Bachi Amaa “House Party” van 11 december j.l. Onze accu’s zijn ondertussen weer opgeladen en we hebben weer de rust hervonden om de avond te evalueren.

Als ik begin met de positieve aspecten van deze avond dan heb ik het over het fantastische diner dat door de kinderen van het Montessori College o.l.v. Paul Fagel, Jan van Beek, Kay en Fleur bereid is. De inspirerende voordrachten van Adriaan van Dis en van “onze” Nepalese consul Cas de Stoppelaar die het doel van ons kindertehuis op de kaart zetten. De geweldige entertainment met o.a. prachtige muziek van Michelle Courtens begeleid door het Bob Schimscheimer Quarter, ‘spreker’ Maarten Willemse, violist Ian Carlos, de veiling onder deskundige leiding van Max Hemelraad bijgestaan door Mr. R. Meppelink, de vrijwel belangeloos ter beschikking gestelde ruimte van Undercurrent met de prachtige bloemstukken op elke tafel en uiteindelijk de gastvrije en warme sfeer die gecreëerd werd door ons leger van enthousiste jonge vrijwilligers, die ons allen een warme kriebel in de buik bezorgde. En “Last but not Least” ons Dreamteam dat maanden in de weer is geweest om sponsoren te werven en om u als welkome gasten uit te nodigen. Er zijn hiernaast nog talloze mensen zonder wie dit feest niet mogelijk was geweest, aan elk van hen onze welgemeende dank.

Daar staat tegenover dat het voor ons allen denk ik duidelijk was dat de verkoop van de tafels lastiger bleek dan aanvankelijk gedacht, de veiling qua verwachte opbrengst wat tegen viel, de muziek voor velen iets te hard stond en de afhandeling van de loterij wat rommelig verliep. Gelukkig hebben we van erg veel gasten gehoord dat zij van een zeer geslaagde avond genoten hebben. Voor ons als organisatoren was dit een zeer leerzame ervaring, waarbij alle nieuwe facetten van het organiseren van een Benefiet-Gala, de revue zijn gepasseerd.

We kijken dan ook tevreden terug op een hele mooie avond, die uiteindelijk dankzij uw inbreng en aanwezigheid een groot succes kon worden; daarvoor namens “onze 15 kinderen” heel veel dank!!!

We kunnen na deze “House Party” dankzij u in januari in Nepal concrete stappen zetten voor de bouw van ons gedroomde, aardbevingbestendige kindertehuis!

We wensen u als Bestuur van Bachi Amaa en mede namens “onze kinderen” hele mooie Feestdagen en een Gezond en Gelukkig 2014.


Namens het bestuur en de kinderen,

Hartelijke groet,


Anna Theuvenet

Voorzitter Stichting Bachi Amaa


Ps alle feedback over deze avond is van harte welkom en mag gemaild worden naar a.theuvenet@bachi-amaafoundation.com   
       
 

  VIDEO 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  FOTO'S


www.flickr.com

foto's van Suzi Colpa
www.suzicolpa.nl
www.flickr.com

foto's van Pula Shali
www.shali-fotografie.nl

   VEILING


Veilingmeester

Max Hemelraad studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. In 1977 trad hij in dienst bij de Kunstveilingen Sotheby's Amsterdam, aanvankelijk als expert voor meubelen en Europese keramiek. Later werkte hij er als Director Business Development en natuurlijk ook als veilingmeester. Door de jaren heen heeft Max ook talloze malen de veilinghamer gehanteerd voor goede doelen. Max vindt het een eer te mogen aantreden voor de “House Party” voor Bachi Amaa en hoopt op enthousiaste biedingen uit het publiek tijdens het feestelijke gala.

Notaris Mr. Rien Meppelink, Looyens & Loeff is belast met het ambtelijk toezicht.


     
   

Rondleiding
voor 10 personen
door het Rijksmuseum

   

 


     
   

Gesigneerd
Ajax shirt

   

 


     
   

Eivormige avondtas
bezet met imitatiediamanten
van Bonebakker Juwelier

   

 


     
   

Stylingadvies Karin Meyn,
internationaal topstylist

   

 


     
   

Prachtige strapless avondjurk,
echt een Show Stopper!!!

   

 


     
   

Diner voor 2 personen
bij ‘The Jane’ in Antwerpen

   

 


     
    Geluksworkshop
door De Geluksprofessor
t.w.v € 3000
   

 


     
   

VIP-treatment Rob Peetoom
4 personen
inclusief lunch en bubbels

   

 


     
   

‘Ik hou van Holland’
met Linda de Mol

   

 


     
   

Rondleiding door
het Stedelijk Museum

   

 


     
   

Puzzeltocht
met Toni Alberti
door de Jordaan

   

 


     
   

U heeft het nog niet nodig,
maar lekker is het wel!
Schoonheidsbehandeling
t.w.v. € 400

   

 


     
   

Portret van uw hond
getekend door
Annemarie Bitter

   

 


     
   

Net zo mooi
als Maxima!

   

 


     
   

Een dag Landrover Experience
voor 2 personen

   

 


     
   

CAR by Studio Job
& The Book of Job

   

      
   

Nachtwacht diner
voor 4 personen

   

      
   

Titanium Van Nicholas
racefiets Ventus SE,
t.w.v. €1900,–

   

      
   

Chateau St. Gerlach
Bistrot Arrangement
voor 2 personen

   

      
   

Topchef Paul Fagel
kookt bij u thuis

   

      
   

2 kaartjes voor KNVB finale
in de Kuip op 20 april 2014

   

      
   

4 personen VIP arrangement
voor een wedstrijd
SC Heerenveen – Feyenoord

   

      
   

Twee theatertickets
voor de nieuwe show
van Paul de Leeuw en
een Meet & Greet

   

 
 

 

  

  

PROGRAMMABachi Amaa woensdag 11 december 2013

18.30-19.00


Aankomst bij Undercurrent
Ontvangst en aperitief

Welkomstwoord


Gastvrouw Anna Theuvenet en
gastheer Jeroen Panders

Mini-movie

Stichting Bachi Amaa

Muziek van de band

Quartet Bob Schimscheimer & zangeres Michelle

Interview

Meesterkok, Paul Fagel

Voorgerecht

Terrine van wild

Aankondiging loterij

Jeroen Panders

Tussengerecht

Vis velouté en optreden mentalist Ramana

Spreker

Maarten Willemse

Hoofdgerecht

Saute de Veau

Special guest

Adriaan van Dis

Veiling

o.l.v. Veilingmeester Max Hemelraad

Dessert

Crème Brulee

Afterparty

James Wright
   

 
 

DINEROok meesterkok Paul Fagel gaat voor Bachi Amaa

Paul Fagel, SVH Meesterkok zit ruim vijftig jaar in het vak. Op zijn achttiende trok hij naar Frankrijk om kennis op te doen van de haute cuisine. Speciale aandacht schonk hij aan de Provençaalse keuken. Terug in Nederland heeft hij zijn in Frankrijk opgedane kennis en vaardigheden aan de man gebracht, eerst in restaurant Duurstede in Wijk bij Duurstede en tot op heden in Paul Fagel Arsenaal Restaurants in Naarden. In 1977 kreeg de jongste telg uit een familie van culinaire grootheden als een van de eersten in Nederland een Michelinster.

Paul trad o.a. op in het populaire televisieprogramma "Koken met Sterren" samen met meesterkok Cas Spijkers en hij verzorgde vele gastoptredens in programma's over de eetcultuur in Nederland. Verder is hij auteur van het boek "Aan tafel met Fagel" en "Toprecepten voor de slanke lijn". Daarnaast is hij ook een verdienstelijk klarinettist en saxofonist.

Het duurde nog geen minuut voordat de heer Fagel enthousiast ‘ja’ zei om voor onze gasten hier in Undercurrent in Amsterdam te koken. Alleen wilde hij zijn medewerking op een speciale manier verlenen. De president van het Koksgilde wil namelijk altijd verrassen en het talent van mensen naar boven halen. Daarom ontwikkelde hij een nieuw initiatief samen met leerlingen van het Montessori College: kansarme kids , jongens en meiden tussen 16 en 20 jaar van de opleiding ‘gastheer/gastvrouw niveau 1 Horeca MBO’ uit Amsterdam Oost onder leiding van mentor/coach Jan van Beek, Kay Depeweg, Fleur Weynman van Topkoks en Daniel Adriaans. Door Paul Fagel is een heerlijk eenvoudig 4- gangenmenu samengesteld dat samen met twee topkoks door de leerlingen is gekookt. Het is voor hen niet alleen een enorme uitdaging om te koken met zo’n culinaire grootheid, maar ook om hun inzet te tonen kinderen in Nepal een kans te geven.Menu

Terrine van wild
chutney van mango en vadouvan waarbij kruim van brood en pistache

Vis velouté
met schelpdieren en olie van tomaat en chillie

Saute de Veau
met venkelworst, bleekselderij, winterpostelein en creme van zwarte olijf

Crème Brulee
van vanille en kardemom met zoethout ijsChampagne & wijn

Champagne
nv Brut Premier cru 'sélection', Marc Bebrart, champagne, Frankrijk
Robert Parker: 91pts

Witte wijn
2012 Godello-treixadura, vía arxéntea, monterrei, Spanje
Robert Parker: 90pts

Rode wijn
2012 Côtes du rhône 'le caillou', le clos du caillou, Rhône, Frankrijk
Robert parker: 89pts

 

 MET DANK AAN

Adriaan van Dis - Ajax - Annemarie Bitter - Annebeth Kroeskop - Aventura Exciting Wines - Endemol, Lex Ubbink - Bakkerij Pandriks Meppel - Bo Productions - Bonebakker Juweliers - Bob Schimscheimer Quartet - Buro Fritz - Camille Oostwegel - Chateaubriand - Conservatorium Hotel - Daniel Adriaans - Drukkerij Rob Stolk - Earth water - Evert de Vries - Efteling, Olaf Vugts - Erika Veld, kunstenares - Floron-Rentex - Freek Kuin - Grietje Theuvenet - Hamid - HANOS - Héman Amsterdam -
Ian Carlos Herrera - Jan van Beek - Jaguar Land Rover Nederland - Josje Schutte - Joop Akkerman -
Jurrien Theuvenet - Kamiel van Kessel - Karin Meyn - Klaas Puul, Volendam - Kliniek Heihof -
The Jane Antwerpen - Lex Cousel - Le Petit Palais, Karin Buts - Linda de Mol - Libelle - Loetje Laren - Lex Cousel - Maarten Willemse, cabaretier - Maison van Belle, Mirian van Kampen - Max Hemelraad - Masja van der Horst - Michelle Courtens - Montessori College Oost Amsterdam - Nannic Cosmetics, Betty de Groot - Nick de Weert - Patrick van Hees - De Geluksprofessor - Paul Fagel - Paul de Leeuw - Piet Oudolf - Piet Boon - Plusprodukties, Masja Schimscheimer - Proef Puur - Pula Shali - Puro koffie Rainarai - Ramana - Reinoud Ottervanger - Restaurant De Nachtwacht - Rien Meppelink - Rijksmuseum - Riemer van der Velde - Rob Peetoom Hair & Make Up Amsterdam - Sander de Haan - Schreuder vloeren - Sc Heerenveen - Singer Laren, Reinier Sinaasappel - Sheila de Vries, Tom de Vries - Stedelijk museum - Studio Berry Slok - Studio Océan - Suleyman - Suzi Colpa - Theo Lamphen, Tela Audio Visueel, Laren - Topkoks Amsterdam - Theo Lamphen - Toni Alberti - Undercurrent - Van Nicholas,
the titanium bike company - Walter & Roland, Laren - Wilde Ganzen - Xenos